ارسال شده در: شنبه، 31 تير ماه ، 1385 10:57:58 موضوع مطلب: نفس كشی نداريم
تزكيه و تهذيب نفس ، از نظر قرآن ، مطلوب و لازم و شرط رستگاری است : « قد افلح من زكيها »
قرآن درباره نفس بيش از اين ندارد كه بايد نفس را تطهير و اصلاح و پاكيزه كرد . اما در اخلاق عارفانه خودمان يك تعبيری را میبينيم كه اگر اين تعبير در قرآن بود امروز ما جواب نداشتيم ، و آن [ ( نفس كشی ) ] است . در قرآن صحبت نفس كشی نداريم . اصلا نفس كشی به معنای اينكه نفس به راستی كشته شود و لو هواهای نفس ، و لو همان تمايلات نفسانی كه
در انسان هست ، امكان ندارد ، آنهائی هم كه گمان میكنند نفس را كشتهاند يعنی آن را معدوم و اعدام كردهاند ، اشتباه كردهاند ، همان نفسهای كشته در شعور باطنشان مشغول فعاليت است . اسلام طرفدار رام كردن ، مطيع كردن و ورزش دادن نفس است . علی عليهالسلام میفرمايد : « و انما هی نفسی اروضها بالتقوی ، لتاتی آمنة يوم الخوف الاكبر » . علی علیه السلام فرمود : اين نفس من است ، با تقوا ورزشش میدهم ، تقويتش میكنم ، مثل يك اسبی كه رياضتش میدهند ، به اصطلاح راهش میبرند تا راه و رفتار را به او ياد بدهند . پيغمبر اكرم فرمود : « شيطانی اسلم بيدی » . نگفت كه من شيطانم را كشتم و سرش را بريدم و معدومش كردم ، فرمود : شيطان من كه هر كسی دارای يك شيطانی است كه همان نفس امارهاش باشد در دست من تسليم شد .
خاتمیت ص182 و 183