ارسال شده در: جمعه، 21 دي ماه ، 1386 17:27:56 موضوع مطلب:
سلام اخوي بزرگوار .
آب گل آلود يعني: دیدی که تا حد زیادی حق با من بود و ديدن چند حكم اول و ناديده گرفتن احكام پاييني ...
يه سري استفتاء ديگر هم داشتم كه بايد عرضه كنم:
البته سوال استفتاء از فرمايشات شما اخذ شده است:
سؤال: با سلام . از طرف برخی از افراد مطرح شده است :
1 - بانک ها کاملا حکم ربا دارند
2- اساس در آمد بانک های جامعه به اصطلاح اسلامی با بر اساس سود بانکی باشه از بیخ و بن اشتباه است . نظر شما را در این مورد می خواستم.
بسم الله الرحمن الرحيم
با آرزوي قبولي طاعات و عبادات حضرتعالي
===============
سپرده گذاري در بانك چه به نحو سپرده ثابت ( يعني صاحب پول بر حسب قرارداد تا مدت معيني نميتوند از پول خود استفاده نمايد) چه به نحو حساب در گردش ( يعني صاحب پول هر وقت بخواهد ميتواند از پول خود استفاده كند) چنانچه سپرده گذار شرط سود نكند و خود را طلبكار نداند اگر چه بانك به سود بدهد اشكالي ندارد و جائز است. و الله العالم
رجوع كنيد به رساله معظم له مسأله 2849 و 2850
جهت دريافت پاسخ سريعتر به سؤالات خود با شماره تماسهاي دفتر ارتباط برقرار كنيد
تلفن : +98 21 33510150
فاکس: +98 21 33510160
نشانی: خيابان 17 شهريور - قبل از دروازه دولاب - خيابان شهيد اکبری - کوچه فتاح - حسينيه چهارده معصوم عليهم السلام
پلاک 4
ايت الله وحيد خراساني
2- اساس در آمد بانک های جامعه به اصطلاح اسلامی با بر اساس سود بانکی باشه از بیخ و بن اشتباه است . نظر شما را در این مورد می خواستم.
بسم الله الرحمن الرحيم
:: با اهداء سلام و تحيت؛
جواب : وام گرفتن از بانك ها مانعى ندارد، و در صورتى كه طبق عقود شرعيّه باشد مبلغ اضافى را كه مى پردازد ربا نيست، ولى وام را براى هر كارى مى گيرند بايد مطابق قرارداد عمل كنند.
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
دفتر آيت الله العظمی مکارم شيرازی / بخش استفتاءات
سلام عليکم و رحمة الله و برکاته
بسمه تعالى
عمليات بانکی که طبق قانون مصوّب مجلس شورای اسلامی و مورد تأييد شورای محترم نگهبان، انجام میگيرد، بیاشکال است.
موفق و مؤيد باشيد.
استفتاء كاربران پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري
بقيه مراجع رو هم تا حالا وقت نشده استفتاء رو مطرح كنم . شايد در آينده اينكار را انجام دهم
با تشكر و تقديم احترام به جناب مولانا برادر و دوست بزرگوار _________________ پیامبر اکرم(ص) : بهشت زیر قدمهای مادران است.
http://www.nabyye-rahmat.blogfa.com
ارسال شده در: شنبه، 22 دي ماه ، 1386 03:53:05 موضوع مطلب:
دوست گلم:
شهید مطهری در کتاب اسلام و نیازهای زمان، دوفیلتر و صافی برای اسلام ذک رمی کنن که یکی اش قرآن هستش و دیگری عقل...
نمی دونم شما چرا اصرار دارید به کنار زدن عقل....
شهید به وضوح بیان می کنن که هر حکمی که در اسلام هست و هر عملی که انجام میشه، اگر خلاف عقل بود، بدونید که اون حکم اسلام نیست...
بسیاری از اقتصاد دان های دنیا و ایران، سامانه بانکی ایران رو پر از خطا و اشتباه می دونن...
تخصصشون اینه...
اونوقت شما نظر مراجعی رو قبول دارین که خودشون جزئی از این دستگاه هستن...
معصوم که نیستن...
بیگمان نمیان کاری رو که خودشون می کنن ببرن زیر سوال....
متاسفانه هنگام یکه رهبر انقلاب در سخنرانی هاشون هی تاکید می کنن بر این که باید تجدید نظر بشه در دروس حوزوی و به روزش بکنن، کسی توجهی به حرفشون نمی کنه...
واقعا بسیار از قوانین فقهی ما پاسخگوی نیاز امروز نیست...
مثلا فقه اسلامی هنوز نمی تونه تعریف درستی از موسیقی به ما بده...
فقهای ما هیچ کدوم نمی دونن آواز چیه و موسیقی کدومه؟؟؟
چرا مراجع رو معصوم می کنیم؟؟؟
خوب اونها هم انسان هستن...
چرا احتمال نمی دیم که اونها هم ممکنه خطا کنن؟؟؟؟ _________________ سعدی اگر عاشقی کنّی و جوانی
عشق محمد بس است و آل محمد...
ارسال شده در: شنبه، 22 دي ماه ، 1386 20:33:58 موضوع مطلب:
سلام دوست گل تر از گلم .
شما خيلي باحال هستيد.
توي تاپيك قبلي و قبل ترش ميفرمايينن كه خيلي از مراجع با من موافقن و مراجع با اين قضيه مشكل دارن و اين را يك دليل براي خودتان ذكر مي كنيد . حال چپكي رفته و 180 درجه تغيير موضع مي دين !!!
I love you!!!
you are good trickster
Are you kidding me??
حالا من عقل رو كنار زدم يا شما مي خواهيد عقل را بپوشوني ؟؟؟
مومن خدا ! جناب مولانا . اشتباه داشتن و نقص داشتن يك سيستم باعث نمي شه كه بگيم بالفرض رجا بره بانك و وام بگيره اين حرام است . و دچار ربا شده ... .
مثال مسخره اي مي زنم . فرض كن من يك دوچرخه عتيقه دارم از اون قديمي هاش . من ايا نمي تونم سوارش بشم . . نكنه دوچرخه سواري هم حروم شده؟؟؟؟(به فتواي شما)
نمي دونم من كه مي ترسم از اينكه حلال خدا را حرام كنم ولي شما انگار ترس نداري !!!
تازه انقده تهور پيدا كردين كه مي فرمايين : اونوقت شما نظر مراجعی رو قبول دارین که خودشون جزئی از این دستگاه هستن...
كدوم سيستم . .
چرا آيت الله بهجت موسيقي رو مطلقا حروم كرده ؟؟ مگه ايشون جزء سيستم نيست .
چرا دوتن از مراجع بزرگوار تقليد كلا عمليات بانكي رو قبول ندارن . حتما به نظر شما اين دو مرجع از درقوز اباد اومدن . نه برادر اين دو مرجع جزء همين سيستم هستند . اگر نمي دانيد . بدانيد .
تازه يه تهمت هم به مراجع مي زنيد كه : بیگمان نمیان کاری رو که خودشون می کنن ببرن زیر سوال....
اين چه سيستم فكريه كه شما داريد . شما عقل رو نقض كرديد يا من؟
تمام اين احكام شرعي را كه بدست من و شما رسيده است .اگر نمي دانيد بدانيد كه يكي از منابع مورد استفاده اش عقل بوده .
مي فرماييد : معصوم که نیستن
بله . ولي فعلا نايب امام عصر عج الله تعالي فرجه الشزيفند كه واجب الاطاعه اند.
مي فرماييد: بیگمان نمیان کاری رو که خودشون می کنن ببرن زیر سوال....
يعني مرجع تقليد العياذ بالله اونقدر بي شعور و احمق تشريف داره كه بخواهد دينش رو به دنيايش بفروشد .
مي فرماييد : مثلا فقه اسلامی هنوز نمی تونه تعریف درستی از موسیقی به ما بده...
اين را اگر خودتان گفته ايد كه احسنتم ولي اگر نظر دكتر حسن عباسي را فرموده ايد . با تمام احترامي كه برايشان قايل هستم . ايشان در اين زمينه (يا شما ) اشتباه كرده ايد . چون تعريف درست و جامعي از آن وجود دارد .
مي فرماييد : فقهای ما هیچ کدوم نمی دونن آواز چیه و موسیقی کدومه؟؟؟
بله فقيه ما هيچ وقت تا بحال Jenifer Lopez يا Jacson گوش نداده ولي دقيقا حكم شرعي و تعاريف اسلامي اين مساله را همانطور كه شراب نخورده حكم شراب را بيان كرده اند . اينجا هم كارشان را انجام داده اند.
بله .اقاي دكتر عباسي در مورد مسائل سياسي بسيار متبحرند ولي نمي توان گفت كه ايشان تمام حرفهايش وحي منزل است .( البته با احترام فراوان به ايشان I Love Him)
فرموده بودين :چرا مراجع رو معصوم می کنیم؟؟؟
خوب اونها هم انسان هستن...
من حقير يه توصيه جدي دوستانه به شما دارم . بعنوان يك رفيق(I love you) : شما خواهشا يك كتاب در مورد فلسفه تقليد بخوانيد . چون تا بحال اشتباهات زيادي مرتكب شده ايد .
من هيچ وقت مراجع را معصوم نمي دانم ولي همين عقلي كه شما مي گيد من اون را كنار گذاشتم . دقيقا مساله اي بنام تقليد را به من نشان مي دهد و من بايستي از آن تبعيت كنم .
دقيقا من احتمال خطا رو مي دم .
مثلا اين اختلافات در احكام رو ببينيد . وقتي دو تا حكم در مورد يك مساله فرق مي كند . حتما يكي از آنها درست است و ديگري غلط . ولي تكليف من شيعه در زمان غيبت چيست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
در نهايت :
I love you . but don’t kidding me
If you eager to challenge me I see you next week . good lock .
البته دوست گرامي جناب مولانا ان شاء الله اسائه ادب نشده باشد . يه مقدار شوخي قاطي اش شد . كه مي تواند يه مقدار رفع خستگي براي اين بحث جنجالي باشد.
با تشكر فراوان _________________ پیامبر اکرم(ص) : بهشت زیر قدمهای مادران است.
http://www.nabyye-rahmat.blogfa.com