مقام معظّم رهبری (دام ظلّه العالی) :
امروز جوانان ما، دانشجويان ما، معلمان ما، كارگران ما، اگر مي خواهند در زمينه افكار اسلامي عمق پيدا كنند و پاسخ سؤالات خود را پيدا نمايند، بايد به كتابهاي شهيد مطهري مراجعه كنند.
سخنرانی روز معلم 15/2/1378

::نسیم مطهر:: :: نمايش موضوعات - اربعين در فرهنگ عاشورا
سوالات رايج مربوط به تالارهاي گفتمان
سوالات رايج مربوط به تالارهاي گفتمان
جستجو
جستجو
ليست كاربران
ليست كاربران
گروههاي كاربري
گروههاي كاربري

مشخصات
مشخصات
ورود به سيستم
ورود به سيستم
ورود به سيستم و كنترل پيغامهاي شخصي
ورود به سيستم و كنترل پيغامهاي شخصي
::نسیم مطهر:: صفحه اول انجمن » فلسفه عزاداری

ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع      
اربعين در فرهنگ عاشورا
نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام
GOLESTAN
عضو جدید
عضو جدید

3 بهمن ماه ، 1385
تعداد ارسالها: 5

ارسال ارسال شده در: پنجشنبه، 17 اسفند ماه ، 1385 21:34:22    موضوع مطلب: اربعين در فرهنگ عاشورا پاسخ همراه با اعلان

در فرهنگ عاشورا، اربعين به چهلمين شب شهادت حسين بن علي(ع) گفته ميشود که مصادف با روز بيستم ماه صفر است. از سنتهاي مردمي گرامي داشت چهلم مردگان است، که به ياد عزيز فوت شده خويش، خيرات و صدقات ميدهند و مجلس ياد بود بر پا ميکنند، در روز بيستم صفر نيز، شيعيان، مراسم سوگواري عظيمی را در کشورها و شــــهرهاي مختلف به ياد عاشوراي حسيني بر پا ميکنند. عاشقان و پيروان آن امام، در سحال اســـــرار اربعين به ذکر پرداخته و باران اشکبار چشم خويش را با مظلوميت حسين و يارانش پيوند مي زنند. اين راه، راه تداوم عشق است و بي گمان هيچگاه بي رهرو نخواهد بود.
بازگشت به بالا
رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي شناسه Yahoo آفلاين
ghoghnus
معاون مدیر انجمن

5 خرداد ماه ، 1385
تعداد ارسالها: 211

ارسال ارسال شده در: چهارشنبه، 8 اسفند ماه ، 1386 13:15:45    موضوع مطلب: حقيقت اربعين پاسخ همراه با اعلان

هر جا كه‏ مي‏رويم صحبت از اين است كه اهل بيت امام حسين عليه السلام آمدند كربلا سر قبر امام حسين عليه السلام ، بعد چه شعرها ، چه مرثيه ها ، چه سينه‏ زني‏ها ، همه براساس دروغ !
اين ، علامت جامعه مرده است دروغ را مي‏پذيرد اما راست را هرگز حاضر نيست بپذيرد ! جابربن عبدالله انصاري از صحابه پيغمبر اكرم و از جوانان‏ اصحاب پيامبر صلي الله عليه وآله وسلم است و در جنگ خندق جواني بوده‏ در حدود 16 سالگي ، تازه بالغ شده بود ، در وقت وفات رسول اكرم صلي‏ الله عليه وآله وسلم تقريبا بيست و دو سه ساله بوده و بنابراين در سنه‏ 61 هجري ، اين مرد هفتاد و چند ساله بوده است در آخر عمر كور شده بود ، چشمهايش نمي‏ديد با يك مرد محدث بزرگواري به نام عطيه عوفي آمد و قبل‏ از آنكه به سراغ تربت حسين عليه‏السلام برود ، رفت سراغ فرات، غسل‏ زيارت كرد و از سعد كه گياهي خوشبو بوده و آن را خشك مي‏كردند و بعد مي‏سائيدند و پودر مي‏كردند و از آن به عنوان يك عطر و بوي خوش استفاده‏ مي‏كردند ، خودش را خوشبو كرد عطيه مي‏گويد وقتي كه جابر از فرات بيرون‏ آمد گامها را آهسته برمي‏داشت و در هر گامي ذكري از اذكار الهي بر زبانش‏ بود .
جابر از دوستان اميرالمؤمنين و از دوستان خاندان پيغمبر صلي الله عليه‏ وآله وسلم و در حدود 12 سال از اباعبدالله بزرگتر است و با اباعبدالله‏ خيلي محشور بوده است گفت با همين حال گامها را آهسته برداشت و آمد و ذكر گفت تا به نزديكي قبر مقدس حسين بن علي عليه السلام رسيد وقتي كه‏ رسيد دوبار يا سه بار فرياد كشيد : حبيبي يا حسين ! دوستم ، حسين جان ! بعد گفت حبيب لايجيب حبيبه ؟ دوستي جواب دوستش را چرا نمي‏دهد ؟ من‏ جابر ، دوست تو هستم ، رفيق ديرين توام ، پير غلام تو هستم ، چرا جواب‏ مرا نمي‏دهي ؟ بعد گفت عزيزم، حسينم حق داري جواب دوستت را ندهي، جواب پير غلامت را ندهي ، من مي‏دانم با رگهاي گردن تو چه كردند، من‏ مي‏دانم سر مقدس تو از بدن مقدست جداست ، گفت و گفت تا افتاد و بيهوش شد وقتي كه به هوش آمد سرش را برگرداند به اين طرف و آن طرف و مثل كسي كه با چشم باطن مي‏بيند گفت : السلام عليكم ايتها الارواح التي‏ حلت بفناء الحسين سلام من بر شما مرداني كه روح خودتان را فداي حسين‏ كرديد.
بعد از اينكه گفت من چنين و چنان شهادت مي‏دهم ، گفت: و من شهادت‏ مي‏دهم كه ما هم با شما در اين كار شريك هستيم عطيه تعجب كرد كه يعني چه؟ ما با اينها در اينكار شريك باشيم؟ به جابر گفت معني جمله ات را نفهميدم ، ما كه جهاد نكرديم؟ ما كه قبضه شمشير به دست "نگرفتيم ، چرا شريك باشيم؟! گفت اصلي در اسلام هست كه من از پيغمبر صلي الله عليه وآله وسلم شنيدم فرمود هر كسي كه واقعا از ته دل دوست‏ داشته باشد ، روحش هم آهنگ باشد، در اين عمل شريك است من اگر شركت‏ نكردم نمي‏توانستم شركت كنم ، از من جهاد برداشته شده بود ولي روح من‏ پرواز مي‏كرد كه در ركاب حسين عليه السلام باشد چون روح ما با روح حسين‏ بود ، من حق دارم ادعا كنم كه ما با آنها در اين عمل شريك هستيم.
نبرد حق و باطل، ص91
بازگشت به بالا
رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي آفلاين
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع       زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1

رفتن به:  
شما نمي توانيد براي اين انجمن مطلب ارسال كنيد .
شما نمي توانيد براي مطالب اين انجمن جوابيه بفرستيد
شما نمي توانيد مطالب ارسالي خود به اين انجمن را ويرايش كنيد .
شما نمي توانيد مطلب ارسالي خود به اين انجمن را حذف نمائيد .
شما نمي توانيد به نظرسنجي هاي اين انجمن راي دهيد .
شما نيمتوانيد فايل هاي خود را به تالار اضافه نمائيد
شما نيمتوانيد فايل هاي موجود در تالارها را دريافت نمائيد