مقام معظّم رهبری (دام ظلّه العالی) :
او يك روحاني معلم بود و شهيد معلمي خود شد. او معلمي را منحصر به سر كلاس درس نكرد، درس هم مي داد، دانشكده هم مي رفت، ساعتها تدريس مي كرد، در حوزه هم تدريس مي كرد، اما تعليم او يك دايره بسيار وسيع تر داشت.
سخنرانی روز معلم 12/2/1380

::نسیم مطهر:: :: نمايش موضوعات - یک سوال
سوالات رايج مربوط به تالارهاي گفتمان
سوالات رايج مربوط به تالارهاي گفتمان
جستجو
جستجو
ليست كاربران
ليست كاربران
گروههاي كاربري
گروههاي كاربري

مشخصات
مشخصات
ورود به سيستم
ورود به سيستم
ورود به سيستم و كنترل پيغامهاي شخصي
ورود به سيستم و كنترل پيغامهاي شخصي
::نسیم مطهر:: صفحه اول انجمن » سوالات و شبهات

ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع      
یک سوال
نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام
27900
معاون مدیر انجمن

5 آبان ماه ، 1388
تعداد ارسالها: 85
محل سكونت: ارومیه

ارسال ارسال شده در: پنجشنبه، 27 اسفند ماه ، 1388 00:36:32    موضوع مطلب: یک سوال پاسخ همراه با اعلان

سلام
پروردگار متعال در آیهء 178 سوره آل عمران میفرماید:«آنان که کافر شدند،گمان نکنند که مهلت ما به آن ها خیر آنهاست،همانا مهلتشان دادیم تا گناه را زیاد کنند و برای آنها عذابی دردناک است»
چیزی که مشخصه اینه که منظور از کافران فقط اونائی نیستند که میگن ما خدا رو قبول نداریم؛چرا که حضرت مولا(علیه السلام) در حکمت 260 میفرماید:«بسا احسان پیاپی خدا،گنهکار را گرفتار کند و پرده پوشی خدا او را مغرور سازد،و با ستایش مردم فریب خورد،و خدا هیچ کس را همانند مهلت دادن،مورد آزمایش قرار نداد»
سوالی که دارم اینه:چه کسانی هستند اونهائی که خدا میخواد گناهان زیادی بکنند و در نتیجه عذابشون شدیتر بشه؟یا بهتره اینطوری مطرح کنیم:چرا خدا میخواد بعضی از بنده هاش عذابشون بیشتر بشه؟
بازگشت به بالا
رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي آفلاين
27900
معاون مدیر انجمن

5 آبان ماه ، 1388

ارسال ارسال شده در: جمعه، 28 اسفند ماه ، 1388 18:19:59    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

عجب
کسی پیدا نشد که به سوال ما جواب بده؟
بازگشت به بالا
modir
معاون مدیر انجمن

21 ارديبهشت ماه ، 1385
تعداد ارسالها: 69
محل سكونت: قم

ارسال ارسال شده در: چهارشنبه، 4 فروردين ماه ، 1389 09:11:51    موضوع مطلب: اراده خداوند پاسخ همراه با اعلان

با تشکر از شما دوست عزیز
پاسخ سؤال شما در چند کتاب شهید مطهری(ره) از جمله: آشنایی با قرآن ج3، انسان و سرنوشت، حماسه حسینی ج1، عدل الهی، علل گرایش به مادیگری، نبوت و ... آمده است.
توصیه می کنم حتماً مطالعه فرمایید ولی اشاره کوتاهی به جواب دارم که: وقتی خداوند خواست که موجودی بالاتر از ملائکه خلق کند، انسان را آفرید و به او عقل و اختیار داد. لازمۀ این اختیار آن است که انسان بتواند آزادانه ثواب یا گناه را انتخاب کند و چون این اختیار را از خدا دریافت کرده است، کارهایی که انجام بدهد هم به او نسبت داده می شود هم به خدا؛ مانند این آیه قرآن: «و ما رمیت إذ رمیت و لکن الله رمی»
مثل پدری که سوئیچ ماشینش را به پسرش بدهد تا با دوستانش به تفریح برود ولی پسر با بی احتیاطی تصادف کند و همه عمر فلج بماند، در اینجا هم گفته می شود که پسر تصادف کرد و هم میتوان گفت که پدر با دادن کلید، خواست که پسر تصادف کند. Rolling Eyes
بدیهی است که پدر واقعاً نخواسته که پسرش بدی ببیند ولی خواست او آزادانه رانندگی کند، خداوند هم از نظر تشریعی راضی به گناه بندگان نیست اما از نظر تکوینی خواسته که آنها آزاد باشند و با عقل خودشان تصمیم بگیرند...
دنباله مطلب را خودتان زحمت بکشید. Wink
موفق باشید
بازگشت به بالا
رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي شناسه MSN آفلاين
27900
معاون مدیر انجمن

5 آبان ماه ، 1388

ارسال ارسال شده در: جمعه، 20 فروردين ماه ، 1389 15:15:11    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

با سلام
ممنون از جواب خیلی خوبتون.قبل از اینکه شما به سوال جواب بدین دیگه کم کم داشت باورم میشد که سوال من کاملا اشتباهه.چون قبل از اینکه اینجا مطرح کنم از خیلی ها پرسیده بودم اما هیچ کس جواب قانع کننده ای «مثل شما» بهم نمیداد.در طی این مدت هم خیلی به جوابتون فکر کردم و یه مطلبی هنوز هم منو میترسونه.از مثال خودتون استفاده میکنم اما اولش یه ذره یواشتر تصادف میشه و بچه دستش میشکنه.پدر کلی اخم میکنه و بعدها با کلی شرط و شروط دوباره ماشینو به پسر میده.پسر دوباره میره تصادف میکنه.باز دوباره شرط و شروط و اجازه و باز تصادف و ... تا اینکه در n امین تصادف که شدید بود پسر برای همیشه فلج میشه.

وقتی به این قضیه نگاه بکنیم نمیگیم پسر با بی احتیاطیش برای چندمین بار تصادف کرد و این اتفاق براش افتاد میگیم پدر یا بی خیالیش تاثیر گذار در این قضیه بود و تقریبا مسببش.
اما اگه دقیقتر به قضیه نگاه بکنیم میگیم پسر چه کارهایی کرده بود که نتیجه ش اینچنین رفتاری از طرف پدر بود.

سوالی که دارم اینه: اون افرادی که این اتفاق براشون میفته چه ویژگیهایی دارند؟
بازم ممنونم.یا علی
بازگشت به بالا
modir
معاون مدیر انجمن

21 ارديبهشت ماه ، 1385
تعداد ارسالها: 69
محل سكونت: قم

ارسال ارسال شده در: يكشنبه، 29 فروردين ماه ، 1389 22:03:24    موضوع مطلب: مطالعه پاسخ همراه با اعلان

باتشکر از شما دوست عزیز

بهتر است بجای آن که جوابی برای سؤال شما (که در حقیقت دنباله بحث قبل است) بنویسم درخواست کنم خودتان زحمت بکشید و بخشهای مطرح شده را مطالعه و خلاصه آن را اینجا درج فرمایید تا توسط دوستان به نقد کشده شود؛ Razz
آخر بسیاری از ما به مطالعه روی خوشی نشان نمی دهیم و همیشه از دانسته ها و اندوخته های ذهنی خود استفاده می کنیم و این بحثهای بی مطالعه اصلاً راه مناسبی برای پیشرفت نیست.
و در جواب سؤال شما: اون افرادی که این اتفاق براشون میفته چه ویژگیهایی دارند؟ فقط نکته ای عرض کنم که: همه ما انسانها چنین اتفاقاتی برایمان می افتد! یعنی لازم نیست حتماً دستمان بشکند یا سرمان به سنگ بخورد یا ... بلکه خدا می فرماید: نبلوکم بالشرّ و الخیر فتنة. یعنی با خوشی و ناخوشی شما انسانها را آزمایش می کنیم.
پس در هر شرایطی باید مراقب باشیم و خداوند هم بنا بر این گذاشته که اسباب مناسب را در اختیار انسان قرار دهد تا در مسیر دلخواهش پیشرفت کند.
بگذارید سخن را تمام کنیم و در پستهای بعدی سخنان شهید مطهری را توسط شما دوست گرامی شاهد باشیم.
ببخشید، موفق باشید
بازگشت به بالا
رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي شناسه MSN آفلاين
27900
معاون مدیر انجمن

5 آبان ماه ، 1388

ارسال ارسال شده در: يكشنبه، 5 ارديبهشت ماه ، 1389 18:51:20    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

به روی چشم.ممنونم
یا علی
بازگشت به بالا
27900
معاون مدیر انجمن

5 آبان ماه ، 1388

ارسال ارسال شده در: چهارشنبه، 20 بهمن ماه ، 1389 23:13:05    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

. . . ! ! !
بازگشت به بالا
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع       زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1

رفتن به:  
شما نمي توانيد براي اين انجمن مطلب ارسال كنيد .
شما نمي توانيد براي مطالب اين انجمن جوابيه بفرستيد
شما نمي توانيد مطالب ارسالي خود به اين انجمن را ويرايش كنيد .
شما نمي توانيد مطلب ارسالي خود به اين انجمن را حذف نمائيد .
شما نمي توانيد به نظرسنجي هاي اين انجمن راي دهيد .
شما نيمتوانيد فايل هاي خود را به تالار اضافه نمائيد
شما نيمتوانيد فايل هاي موجود در تالارها را دريافت نمائيد