ارسال شده در: يكشنبه، 6 شهريور ماه ، 1390 10:20:43 موضوع مطلب: چند سوال و درخواست جواب!
سلام من چندتا سوال داشتم:
1.در کتاب سیره نبوی منظور از آزادی روحانی چیست؟
2.در روایات و قرآن منظور از عقل چیست؟
3.راه اثبات معصومیت امامان چیست؟(از کجا میفهمیم کسی معصوم است یانه؟)
4. رابطه عقل و وحی چیست؟
21 ارديبهشت ماه ، 1385
تعداد ارسالها: 69
محل سكونت: قم
ارسال شده در: چهارشنبه، 16 شهريور ماه ، 1390 17:11:53 موضوع مطلب:
باسلام خدمت شما دوست گرامی
چندپاسخ اجمالی به عرض میرسد، توضیح بیشتر با سایر کاربران محترم:
1. آزادی روحانی همان آزادی معنوی است که شهید، کتاب مستقلی با همین عنوان دارند. منظور آن است که روح انسان از قید هوا و هوس و تمایلات حیوانی آزاد باشد.
2. عقل یک معنای ساده دارد که همان قوه تفکر و اندیشه است و دیوانگان از آن محرومند
یک معنی بالاتر دارد که در امور علمی و منطقی استفاده می شود و افراد بی سواد از آن محرومند.
یک معنی بالاتر هم دارد که قدرتی است که انسان را با واقعیات عقلانی و واقعی جهان مرتبط می سازد؛ قرآن کریم و روایات از انسانها می خواهند این عقل خود را بکار گیرند و با واقعیات جهان انس بگیرند؛ حتماً متوجه شدید که افراد بی ایمان از این نوع عقل محرومند.
3. عصمت در عقیده ما شیعیان به معنی دور بودن و مصونیت از هرنوع گناه و اشتباه است. مصونیت از گناهان را کم و بیش میتوان فهمید اما دوربودن از هرنوع خطاواشتباه چیزی نیست که ما بتوانیم به راحتی تشخیص دهیم. لذا اعطای عصمت فقط از جانب خداوند و معرفی شخص معصوم نیز فقط از راه معرفی شدن توسط معصوم قبلی امکان پذیر است.
4. شهید مطهری در کتاب وحی ونبوت مفصلاً به این سؤال پاسخ داده اند. خلاصه آن که وحی نوعی ادراک فوق العاده است که میان خدا و انسانهای برگزیده برقرار می شود. عقل نمی تواند ماهیت آن را درک کند اما دلیلی هم برای ردّ آن ندارد. بنابراین کسی که وحی دریافت کرده است برای این که انسانهای عادی ادعای او را بپذیرند باید از طرف خداوند دلیلی قاطع و غیرقابل تقلید با نام معجزه داشته باشد تا عقلها راستی ادعای او را در مورد وحی بپذیرند.
از سؤالات خوب شما تشکر و از بابت جوابهای عجولانه ام عذرخواهی میکنم.
موفق باشید
ارسال شده در: چهارشنبه، 30 شهريور ماه ، 1390 15:01:12 موضوع مطلب:
خیلی ممنون از جوابهای خوبتون!
باتحقیقاتی که من انجام دادم به اینجا رسیدم که ما با تفکر جنبه های خوب و بد هر مسئله را تشخیص می دهیم و با تعقل راهی را که به امر خدا نزدیکتر است میابیم و عقل فطری است! پاسخ شما متفاوت با این بود لطفا منبع خود را بگویید!منبع من میزان الحکمه و اصول کافی کتاب عقل و جهل!باتشکر
ارسال شده در: يكشنبه، 28 اسفند ماه ، 1390 23:01:01 موضوع مطلب:
نکته جالبی را در خصوص تفکر و تعقل فرموده بودید اما بررسی های اولیه بنده از دو منبع ذیل بیان می دارد که تفاوتی بین این دو نیست:
1- در قرآن کریم مصادیق عمده آیاتی که در آن دعوت به تفکر و تعقل شده یکی می باشد.
2- شهید مطهری در ابتدای بخش اول و ابتدای بخش دوم کتاب تعلیم و تربیت در اسلام تفکیکی بین این دو قایل نیست و هر کدام را به جای دیگری استفاده می کند.
لذا اگر عزیزان مطلبی در رد یا قبول این موضوع دارند موجب بهره اینجانب خواهد بود.