مقام معظّم رهبری (دام ظلّه العالی) :
امروز جوانان ما، دانشجويان ما، معلمان ما، كارگران ما، اگر مي خواهند در زمينه افكار اسلامي عمق پيدا كنند و پاسخ سؤالات خود را پيدا نمايند، بايد به كتابهاي شهيد مطهري مراجعه كنند.
سخنرانی روز معلم 15/2/1378

::نسیم مطهر:: :: نمايش موضوعات - آیا دستور پوشش در اسلام مفهوم سیاه پرده نشینی را دارد؟
سوالات رايج مربوط به تالارهاي گفتمان
سوالات رايج مربوط به تالارهاي گفتمان
جستجو
جستجو
ليست كاربران
ليست كاربران
گروههاي كاربري
گروههاي كاربري

مشخصات
مشخصات
ورود به سيستم
ورود به سيستم
ورود به سيستم و كنترل پيغامهاي شخصي
ورود به سيستم و كنترل پيغامهاي شخصي
::نسیم مطهر:: صفحه اول انجمن » پوشش

ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع      
آیا دستور پوشش در اسلام مفهوم سیاه پرده نشینی را دارد؟
نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام
kothar

30 تير ماه ، 1386
تعداد ارسالها: -5

ارسال ارسال شده در: سه شنبه، 2 مرداد ماه ، 1386 09:09:58    موضوع مطلب: آیا دستور پوشش در اسلام مفهوم سیا پاسخ همراه با اعلان

[I][/U]دستور پوشش دراسلام برای زن تمهیدی برای خانه نشین شدن او نیست , بلکه مکانیزمی است برای تسهیل ورود زن به اجتماع و هر گونه ویژگی جنسی منحصر به خانه گردیده و شخصیت انسانی زن موجب رشد وتعالی او در اجتماع می شود.
بازگشت به بالا
رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي شناسه AIM آفلاين
moayery

14 مهر ماه ، 1386
تعداد ارسالها: -1

ارسال ارسال شده در: يكشنبه، 15 مهر ماه ، 1386 13:13:19    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

پوشش یعنی حفظ کردن خودت از گزند نگاه بد
بازگشت به بالا
رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي آفلاين
Anti_Girls_2008
عضو جدید
عضو جدید

7 خرداد ماه ، 1386
تعداد ارسالها: 2

ارسال ارسال شده در: شنبه، 10 آذر ماه ، 1386 07:52:27    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سلام دوستان
خواستم بگم پوششم پوششهای قدیم حالا دیگه .......
من اصلاً بعضی وقتا که میرم تو خیابون روم نمیشه سرمو بلند کنم ....
خیلی ماله ما زشته با این همه ادعای اسلامی و مسلمون بودنمون ....
اصلا من روم نمیشه براتون بگم .... یه دخترایی آدم میبینه نمیدونه که این که انداخته روسرش روسری هست یا یه وجب پارچه ( واقعا از یه وجب بیشتر نیست باور ندارین برین وجب کنین )
آدم نمیفهمه این شلواره که این کرده پاش ؟ اگه شلواره پاچه هاش چی شدن ؟
یه مساله دیگه بعضی ها فکر میکنن فقط باید جلوی موهاشون بیرون نباشه میان ته موهاشون رو از پشت این روسریشون میندازن بیرون ( تا حالا کمتر از یه متر ندیدم من یکی ) خوب یکی نیست به اینا بگه این چه کاریه ؟ فرق جلو مو با عقب مو چیه ؟ کی اسلام همچین حرفی زده ؟
اسلام کجاش اینه ؟
ببخشید سرتون رو درد آوردم. یه چند تا پیشنهاد :
1 : یه بخش عرفانی به سایت اضافه کنید
2 : اگه میشه برای جوایز سیر مطالعاتی 4 تا چیز خوب بزارین که بدرد بخوره. 4 تا کتابی ، تفسیری ، جیزی ..... مخصوصاً تفسیر المیزان
خوب فعلن خداحافظ
بازگشت به بالا
رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي شناسه MSN آفلاين
Anti_Girls_2008
عضو جدید
عضو جدید

7 خرداد ماه ، 1386
تعداد ارسالها: 2

ارسال ارسال شده در: شنبه، 10 آذر ماه ، 1386 07:53:54    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سلام دوستان
خواستم بگم پوششم پوششهای قدیم حالا دیگه .......
من اصلاً بعضی وقتا که میرم تو خیابون روم نمیشه سرمو بلند کنم ....
خیلی ماله ما زشته با این همه ادعای اسلامی و مسلمون بودنمون ....
اصلا من روم نمیشه براتون بگم .... یه دخترایی آدم میبینه نمیدونه که این که انداخته روسرش روسری هست یا یه وجب پارچه ( واقعا از یه وجب بیشتر نیست باور ندارین برین وجب کنین )
آدم نمیفهمه این شلواره که این کرده پاش ؟ اگه شلواره پاچه هاش چی شدن ؟
یه مساله دیگه بعضی ها فکر میکنن فقط باید جلوی موهاشون بیرون نباشه میان ته موهاشون رو از پشت این روسریشون میندازن بیرون ( تا حالا کمتر از یه متر ندیدم من یکی ) خوب یکی نیست به اینا بگه این چه کاریه ؟ فرق جلو مو با عقب مو چیه ؟ کی اسلام همچین حرفی زده ؟
اسلام کجاش اینه ؟
ببخشید سرتون رو درد آوردم. یه چند تا پیشنهاد :
1 : یه بخش عرفانی به سایت اضافه کنید
2 : اگه میشه برای جوایز سیر مطالعاتی 4 تا چیز خوب بزارین که بدرد بخوره. 4 تا کتابی ، تفسیری ، جیزی ..... مخصوصاً تفسیر المیزان
خوب فعلن خداحافظ
بازگشت به بالا
رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي شناسه MSN آفلاين
mohammad_molana
عضو جدید
عضو جدید

2 ارديبهشت ماه ، 1386
تعداد ارسالها: 11

ارسال ارسال شده در: دوشنبه، 12 آذر ماه ، 1386 07:36:56    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سلام و درود
اعلام:
یه دخترایی آدم میبینه نمیدونه که این که انداخته روسرش روسری هست یا یه وجب پارچه

البته باید این رو هم عرض کنیم که پسرانمون هم همچین دست کمی از دخترا ندارن... پس یه تجدید نظری تو آی دی تون بکنید Laughing

اعلام:

( تا حالا کمتر از یه متر ندیدم من یکی )

عجب دقتی دارین شما ... Laughing (شوخی کردم)

اعلام:
مخصوصاً تفسیر المیزان

موفقم باهاتون بد رقم.... Rolling Eyes

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي شناسه Yahoo شناسه MSN آفلاين
ghoghnus
معاون مدیر انجمن

5 خرداد ماه ، 1385
تعداد ارسالها: 285

ارسال ارسال شده در: سه شنبه، 20 آذر ماه ، 1386 15:48:52    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

اين است منطق اسلام: اي خانم! اي زن ! تحصيل بكن ، درس "بخوان ولي پوشش اسلامي را هم حفظ كن حجاب در اسلام زنداني شدن زن نيست‏ "
من مي توانم با كمال افتخار سهم خودم را در اينجا ذكر بكنم و خدا را شكر مي‏كنم كتاب ( مسئله حجاب ) را كه من در آنوقت نوشتم و اين منطق معتدل‏ اسلام را ذكر كردم و خوشبختانه تا به حال بيش از بيست بار و هر بار در بيش از ده هزار نسخه چاپ شده و مرتب هم هنوز مي‏خواهند، نقش بسيار عظيم و فوق العاده اي داشته است من نقش زن را در آنجا روشن كرده ام كه‏ اي زن ! تو بايد پوشش داشته باشي و فلسفه پوششت هم اينست تو نبايد خودآرايي بكني شركت زن در مجامع به معني اختلاط با مرد نيست اين همدوشي‏ كه اينها مي‏گويند كلك و حقه است تو مي‏تواني عفاف و پاكي خودت را حفظ كني ، پوشش اسلامي خودت را حفظ بكني ، آگاهي خودت را هم به دست آوري‏.
پيرامون جمهوري اسلامي، ص58
بازگشت به بالا
رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي آفلاين
rajarayaneh
معاون مدیر انجمن

30 تير ماه ، 1386
تعداد ارسالها: 61

ارسال ارسال شده در: جمعه، 21 دي ماه ، 1386 23:30:59    موضوع مطلب: اختلاط زن و مرد پاسخ همراه با اعلان

بسم الله الرحمن الرحيم
بعلاوه موضوعاتي كه كاربران محترم مطرح كرده اند يك موضوع مهم در باره اين مساله مساله اختلاط زن و مرد است . چيزي كه در جامعه ما بسيار امروزه ناديده گرفته مي شود .
چيزي كه مع الاسف نه تنها جامعه . دانشگاه . حتي برخي تشكل هاي مذهبي و جلسات مذهبي را در بر گرفته است .

مطالب زير از پرسمان تهيه شده است:

هيچ لزومى در اختلاط زن و مرد آن هم در امورى كه مى‏تواند به وسيلة مردان يا زنان به تنهايى انجام شود وجود ندارد. براى تبيين دقيق اين مسئله گفتنى است:
اسلام دربارة اشتغال زن دوگونه حكم دارد:
1. احكام الزامى (فقهى حقوقى): اين دسته از احكام، مسائلى هستند كه براى پاسداشت حريم عفاف و سلامت جامعه، قيود خاصى را وضع مى‏كنند و مقرر مى‏دارند كه اختلاط زن و مرد در جامعه، بايد با حفظ كامل موازينى چون حجاب، خوددارى از انگيزه‏هاى شهوانى و امثال آن باشد. از اين رو كار كردن زن در جايى كه مرد نامحرم هست، با شرايط زير اشكال ندارد:
الف. زن حجاب كامل را رعايت كند و بيشتر از ضرورت با مرد صحبت نكند و ارتباط نداشته باشد.
ب. در نگاه كردن هم فقط به دست و صورت، آن هم بدون قصد لذت و شهوت اكتفا شود. بلى بودن زن و مرد نامحرم در محل خلوتى كه كس ديگرى نمى‏تواند وارد آنجا شود، حرام است و بايد زود خارج شوند و نماز خواندن هم در چنين مكانى اشكال دارد.
2. احكام اخلاقى: اين دسته از احكام مقرر مى‏دارند كه فعاليت زن در جامعه، بايد متناسب با شخصيت و كرامت واقعى او و متناسب با جايگاه اجتماعى وى و مفيد براى جامعه باشد. براى مثال وجود پزشك زن براى بيمارى‏هاى مخصوص زنان كه نوعا با لمس و نگاه به نقاط مختلف بدن همراه است براى جامعه اسلامى يك ضرورت اجتماعى در همه دوران ها است. نيز دارا بودن آموزگار زن براى دختران، يك ضرورت است. البته در بسيارى از مشاغل ديگر چنين ضرورتى وجود ندارد.
بنابراين از نظر فقهى در صورت رعايت ضوابط و حدود شرعى، منع اساسى از اختلاط وجود ندارد اما از نظر اخلاقى حفظ جايگاه شخصيتى زن لازم است تا در صورت امكان به خصوص در مواردى كه هيچ احتياجى به حضور زنان يا مردان نيست از اين قبيل اختلاطها اجتناب شود.

و اما يك سري احام شرعي كه مع الاسف ناديده گرفته مي شود

آيا در محيط دانشگاهى اختلاط بين پسران و دختران، اشكالى دارد؟
همه مراجع (به جز آيت اللّه بهجت و آيت اللّه صافى): اگر نگاه گناه آلود انجام نشود و ترس افتادن به حرام نباشد، اشكال ندارد ولى با وجود آن سزاوار است كه مسؤولان كشورهاى اسلامى، برنامه‏اى براى جدا ساختن مراكز تحصيلى پسران و دختران تنظيم كنند.(1)
آيت اللّه بهجت و آيت اللّه صافى: با توجه به اينكه اختلاط دختر و پسر، در معرض فساد است، جايز نيست.(2)
پى‏نوشت‏
(1) آيت اللّه خامنه‏اى، استفتاء، س 646 و 638 آيت اللّه تبريزى، استفتاءات، س 1592 و 1623 آيت اللّه مكارم، استفتاءات، ج 1، س 813 امام خمينى، استفتاءات، ج 3،) وظايف اجتماعى زنان (، س 19 دفتر آيات عظام نورى، وحيد، فاضل و سيستانى.
(2) آيت اللّه صافى، جامع الاحكام، ج 2، س 1656 و 1657 و 1658 و دفتر آيت اللّه بهجت.

در يك تشكل مذهبى فعاليت دارم كه دختران و پسران در آن مختلط هستند! در بعضى مواقع احساس مى‏كنم كه ممكن است به گناه بيفتم، تكليف چيست؟
همه مراجع: اگر ترس افتادن به گناه و مفسده در بين باشد، حضور در اين تشكل‏ها جايز نيست.(1)
پى‏نوشت‏
(1) آيت اللّه خامنه‏اى، استفتاء، س 627 آيت اللّه مكارم، استفتاءات، ج 1، س 805 و 813 امام خمينى، استفتاءات، ج 3،) وظايف اجتماعى زنان (، س 19 آيت اللّه صافى، جامع‏الاحكام، ج 2، س 1664 آيت اللّه تبريزى، استفتاءات، س 1592 و 1594 آيت اللّه فاضل، جامع‏المسائل، ج 1، س 1755 آيت اللّه نورى، استفتاءات، ج 2، س 674 و 656 آيت اللّه سيستانى sistani.org ) ،عشق (، س 5 دفتر آيت اللّه وحيد و آيت اللّه بهجت.

آيا دانشجويان دختر و پسر، مى‏توانند به طور مشترك به اردوهاى تفريحى و سياحتى بروند؟
همه مراجع: با توجه به اينكه اختلاط دختران و پسران باعث مفسده است، بايد از آن اجتناب شود.(1)
پى‏نوشت‏
(1) دفتر همه مراجع.

لمسائل، م 2283.

و ما اگر بخواهيم سلامت باشيم بايستي تابع شرع باشيم .
رفتار زير از امير المومنين نيز در اينجا مي تواند مورد توجه باشد :

از اميرالمؤمنين (ع) روايت شده است كه فرمودند: «من به زن جوان سلام نمى‏كنم زيرا مى‏ترسم درقلبم چيزى خلجان كند كه مطلوب پروردگار نيست». رعايت اين نوع رفتار از سوى پسر و دختر شايسته و بايسته است. و مى تواند بعنوان فرهنگ اسلامى وحفظ هويت ملى در داخل وخارج از كشور شناخته شود. و تصور بى احترامى يا گوشه گيرى از آن نشود. بلكه نشانه وقار و پايبندى به آموزه هاى فرهنگى و مذهبى باشد.

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي ارسال ايميل بازديد از سايت ارسال كننده مطلب شناسه Yahoo آفلاين
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع       زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1

رفتن به:  
شما نمي توانيد براي اين انجمن مطلب ارسال كنيد .
شما نمي توانيد براي مطالب اين انجمن جوابيه بفرستيد
شما نمي توانيد مطالب ارسالي خود به اين انجمن را ويرايش كنيد .
شما نمي توانيد مطلب ارسالي خود به اين انجمن را حذف نمائيد .
شما نمي توانيد به نظرسنجي هاي اين انجمن راي دهيد .
شما نيمتوانيد فايل هاي خود را به تالار اضافه نمائيد
شما نيمتوانيد فايل هاي موجود در تالارها را دريافت نمائيد